Zaawansowane szukanie.

Safrane 3.0 v6
Autor Wiadomość
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-06, 12:44   

U mnie albo ktos nie wlozyl albo sie zgubil :)
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5640
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2017-04-06, 18:29   

Ecu są zamienne, niestety jak piszesz - gadaczka krzyczy o błędzie immo. Być może jest lepszy sposób na obejście tego, ja nie jestem elektronikiem, mi to robił kolega "taraba" z forum.
Mapy w ecu z laguny są w odczuciu dużo słabsze, nie zbiera się tak z niskich obrotów jak na ecu z automatu. Chyba jeszcze gdzieś mam ten ecu, ale głowy sobie nie dam uciąć.
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-06, 18:34   

Daroot, ogólnie wiem na przykładzie innych renówek ze po wyczyszczeniu immo i wpięciu do auta, immo się koduje automatycznie do aktualnego samochodu. Zakładam, że tu jest tak samo. Kupiłem już kompa z lagi w manualu, wyczyścimy, zobaczymy. Inna sprawa ze najczęściej elektronicy wyłamują w kompie pin do IMMO ze względu że w instrukcjach tych wszystkich immokillerów tak jest. Taki komp już się z wiadomych przyczyn nie przypisze do auta i będzie gadaczka krzyczeć.

Jak masz takiego kompa gdzieś o numerze: 7700110149 to napisz ile chcesz za niego :) możę taniej wyjdzie niż czyszczenie :D
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-04-06, 18:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5640
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2017-04-06, 19:54   

Bede w sobote w warsztacie, to popatrze po gratach.
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-11, 18:02   

wczoraj chłodnice szlak trafił, rozszczelniła się na łączeniu rdzenia ze zbiornikiem od króćców.

sikało jak z wodospadu. Martwi mnie trochę bardzo duże ciśnienie płynu, co prawda korkiem ulatuje, ale nie wiem czy tak powinno być. Czy padające uszczelki pod głowicami to częsta sprawa w tym motorze?

co do chłodnicy, zamówiłem jakąś 588x460x47 podobno miedzianą, ciekawe czy przyjdzie i czy będzie pasować.
_________________

 
 
Jachim92 
Forumowicz


Safrane: 2000r PHII 3.0 v6 24v
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 36
Skąd: Koło/Piotrków Tryb.

Wysłany: 2017-04-23, 13:14   

Przewód od tempomatu pod fotelem był przecięty ale bez rezultatów.
Co do serwisu poduszek Clip wykazał napinacze pasów. Wymieniłem je i tez bez rezultatów wiec zostawiłem ten temat bo nie miałem na to czasu. Chłodnica przyszła, Tomek juz zamontował i ponoć jest dobrze :) Niech auto słuzy :)
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-23, 13:59   

Stan na dzień dzisiejszy:
 
 
pemek 
Forumowicz
Pemek


Safrane: 1998, 2.5 Automat, RXT
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 266
Skąd: Rzeszów

Wysłany: 2017-04-23, 14:42   

Widze że zrezygnowałeś z 18 calowych felg :(
Gdzie customowy przedni zderzak?
Według mnie zmiany na minus ale ogólnie auto wygląda na mega poszanowane i oryginalne ;)
 
 
Jachim92 
Forumowicz


Safrane: 2000r PHII 3.0 v6 24v
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 36
Skąd: Koło/Piotrków Tryb.

Wysłany: 2017-04-23, 15:02   

Nowy właściciel - nowe pomysły :)
Zderzak tez zapewne z czasem wpadnie tylko małą przeróbke przejdzie z tego co mi wiadomo :D
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-23, 15:40   

Silverstone'y prawdopodobnie beda na zime, na lato mam Antares'y ale musze je odnowic. Na 18" zle sie jezdzilo i mnie nie przekonacie, to safrane i chcę czuć zalety safrany, mam inne auto na niskim profilu szurające po ziemi :) dlugo chorowalem na 18" Pleiades z espaca ale wybilem sobie to teraz z glowy.

Zderzak z biturbo mam i wroci na auto jak zmontuje ori wygladajaca kratke i dopasuje jakies halogeny. Narazie sa inne sprawy do pokonczenia.
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-04-23, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jacek957 
Klubowicz



Safrane: 1995 V6 3,0 RT Allrad Zmodyfikowana do Baccary(bez pneumatyki)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 1653
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-23, 16:10   

Smerfy marudy :kwasny: Mi tam się podoba :hyhy:
_________________

 
 
 
pemek 
Forumowicz
Pemek


Safrane: 1998, 2.5 Automat, RXT
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 266
Skąd: Rzeszów

Wysłany: 2017-04-23, 19:04   

Aż tak źle jest na 18? Planowałem u siebie założyć ale jak czytam Twoje wypowiedzi lesiu11 na ten temat to zaczynam sie poważnie nad tym zastanawiać :zakrecony:

btw. fajnie ze zderzak z biturbo wróci, myśle ze to marzenie nie jednego posiadacza Safrany w tym moje :D
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-23, 19:12   

pemek, Kwestia indywidualna :) jak nie pojeździsz to się nie dowiesz :) do odważnych świat należy :)
_________________

 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-04-25, 07:55   

Być może ważna infromacja. Moduł immo i centralnego ma te same numery co w lagunie 1 ph2, pasuje bez problemu, kluczyk i elektronika też jest taka sama. Kupiłem taki komplet, otwiera i zamyka centralny z pilota, pozostało dopisać ECU z laguny v6 24v w manualu i będzie komplet. Szkoda tylko, że mam tylko jeden kluczyk z pilotem, ale szukam dalej po portalach, może zdołam wyrwać komplet od razu z ECU :)
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-04-25, 07:58, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo