Zaawansowane szukanie.

Safrane 3.0 v6
Autor Wiadomość
Jachim92 
Forumowicz


Safrane: 2000r PHII 3.0 v6 24v
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 36
Skąd: Koło/Piotrków Tryb.

Wysłany: 2014-11-25, 22:55   Safrane 3.0 v6

Witam.
Od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Safranki z V6tką pod maską
Krótki opis auta
- silnik V6 3.0 24V
- skrzynia Manulana
- fotele skórzane elektryczne, podgrzewane i pompowane
- fabryczna nawigacja po Polsku
- klimatronik dwustrefowy
- 4x airbag
- alufelgi 17'' z velsatisa
- alufelgi ori 15" z safrane na zimę
- kolor zielona perła.
- 4x elektryczne szyby
- lusterka elektrycznie regulowane i podgrzewane
- trzecie światło STOP LED
- roleta przeciwsłoneczna tylnej szyby
- spryski reflektorów
- zmienne wspomaganie kierownicy
- tempomat ( nie działający)
- Radio Alpine 9880+ zestaw odseparowany ze zwrotnicami Phase, skrzynka Axton. Głosniki napędza wzmacniacz Phonocar a skrzynie Sony









Na wiosne do pomalowania idą zderzak przod i tył, blotnik prawy, grill i dach
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5640
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2014-11-26, 07:24   

Witaj na forum!
Bardzo ładna safi, skąd zakupiona? Kojarzysz kto przerabiał na manuala? :)

Żeby tempomat zaczął działać, wystarczy odciąć biały gruby przewód od tempomatu pod fotelem pasażera, bo zakładam że przed wymianą na manuala był sprawny - a teraz komputer widzi cały czas pozycję "P", i nie pozwoli go włączyć.
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Ostatnio zmieniony przez Daroot 2014-11-26, 07:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jacek957 
Klubowicz



Safrane: 1995 V6 3,0 RT Allrad Zmodyfikowana do Baccary(bez pneumatyki)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 1653
Skąd: Legnica

Wysłany: 2014-11-26, 08:58   

Witaj.Autko ładne też jestem ciekaw przeróbki na manual,gratuluję ;)
_________________

 
 
 
misiek_pt 
Forumowicz



Safrane: 2000 Ph2 3.0 V6 24v manual pk6
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 477
Skąd: piotrków tryb

Wysłany: 2014-11-26, 09:17   

No kto mógł robić poza Tobą i mną? Jak nie Ty to ja :) auto ładne kupione było od Marcina z łodzi. Auto było kupione trochę do składania. Brakowało dużo małych pierdol w środku ale dobrze że miałem jedną szafę na części to podarowałem Krystianowi i poskladalismy do kupy.
_________________

Ostatnio zmieniony przez misiek_pt 2014-11-26, 09:36, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5640
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2014-11-26, 09:19   

Szacuneczek Michał :)
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
patrys4891 
Organizator zlotu



Safrane: 99 phII 2,9 V6 24V manual
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3526
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2014-11-26, 09:32   

siemano :)
 
 
 
Atropos 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH 2, 2.9 V6
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 1494
Skąd: Ustroń

Wysłany: 2014-11-26, 11:19   

Elegancka Renata !
 
 
Jachim92 
Forumowicz


Safrane: 2000r PHII 3.0 v6 24v
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 36
Skąd: Koło/Piotrków Tryb.

Wysłany: 2014-11-26, 20:34   

Dokładnie, przekładke robił Misiek.
Daroot dzięki za rade, jak auto bedzie ogarnięte, bo aktualnie mały problem z elektryką to spróbuje i moze zadziała. A moze posiadasz wiązke tą co idzie do bezpieczników i przekaźników ?
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5640
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2014-11-26, 21:08   

Wiązkę posiadam, łącznie ze skrzynką bezpieczników - ale to duża wiązka - nie jest łączona, rozkłada się ją po całej desce - pytanie po co chcesz zmieniać?
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5640
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2014-11-26, 22:18   

Safrane z 6-ka z clio może być tylko jedna, co nie Misiek?

Takie majstersztyki nie idą w masową produkcję :D
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
Jachim92 
Forumowicz


Safrane: 2000r PHII 3.0 v6 24v
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 36
Skąd: Koło/Piotrków Tryb.

Wysłany: 2014-11-26, 22:27   Re: nawigacja

Gutek napisał/a:
Jachim92 a nawigacja? nie napisałeś nic o navi ,chodzi czy tak jak moja zastanawia się i informuje kilka minut po dotarciu na miejsce, dotarłeś do celu :D

Navi chodzi bardzo płynnie, komendy mówi na czas i bardzo wyraźnie :)
Ostatnio zmieniony przez Jachim92 2014-11-26, 22:28, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
misiek_pt 
Forumowicz



Safrane: 2000 Ph2 3.0 V6 24v manual pk6
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 477
Skąd: piotrków tryb

Wysłany: 2014-11-26, 22:58   

Daroot, tak jedna jedyna jak dobrze mi wiadomo na całym swiecie :D
_________________

 
 
 
słonina
[Usunięty]


Wysłany: 2014-12-04, 11:35   

Piękna :D
 
 
krzysiek85
[Usunięty]


Wysłany: 2014-12-04, 16:45   

nie ma to jak piekna Renata :hurra:
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2014-12-17, 21:10   

tunel środkowy masz z ph1? nie obłazi? pasuje bez problemu? jakiś inny odcień ma chyba tylko co nie?
_________________

 
 
misiek_pt 
Forumowicz



Safrane: 2000 Ph2 3.0 V6 24v manual pk6
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 477
Skąd: piotrków tryb

Wysłany: 2014-12-17, 21:42   

lesiu11, tak tunel zakładany był przy przekładne na manuala i jest z ph1. jest duzo lepszy niz z ph2 wcale sie nie wyciera jak w 2.
_________________

 
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 452
Skąd: Legnica

Wysłany: 2014-12-17, 23:08   

to w takim razie dopisuje do swojej listy.
_________________

 
 
Waszkowiec 
Forumowicz


Safrane: 2006 Renault Laguna II Ph II, 2.2 Dci, Initiale Paris
Dołączył: 20 Gru 2012
Posty: 19
Skąd: Łódź

Wysłany: 2015-01-04, 14:48   

Cieszę się, że szafka trafiła w dobre ręce :) Przepiąłeś wzmacniacze ? U mnie przód napędzał sony, a skrzynię phonocar.
 
 
Jachim92 
Forumowicz


Safrane: 2000r PHII 3.0 v6 24v
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 36
Skąd: Koło/Piotrków Tryb.

Wysłany: 2015-01-11, 13:34   

Marcin a po co miałem przepinać wzmacniacze ?
Szafa ma sie dobrze. Od momentu zakupu zostały wymienione dwie półosie, końcówka stabilizatora, załozony drugi halogen którego brakowało, tak samo jak zaślepkę sprysku które dostałem od miśka.
Ostatnio również z miśkiem bo naprawy bieżące robione są na Rolnicza 32G walczyliśmy z zaciskami z tyłu bo tulejki były zapieczone i zaciski nie puszczały. Zestaw naprawczy, drugi zacisk i po problemie :D

Korektor górny również wymieniony bo był masakryczny, ale została do wymiany jeszcze któraś poduszka bo minimalnie jeszcze szarpie.

Ostatnio znowu zauważyłem mały problem, jak auto jest zimne to skręcając w miejscu kiera tak jak by stawiała lekki opór, nie wiem czy to może wina łożysk na mcpersonach czy wina pompy bo również bardzo piszczy. To piszczenie to obstawiam na pasek, chociaż misiek napinacz lekko podciągnął i nadal piszczy.

I standardowo coś puka z prawej strony, mimo, że praktycznie całe zawieszenie jest nowe. Może to byc wina samej poduszki bo strasznie chodzi na boki i to może właśnie przez nią jest ten opór przy skręcaniu.
I tu moje pytanie. Różni sie czyms poduszka od Phi a od PhII ?
Ostatnio zmieniony przez Jachim92 2015-01-11, 13:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Atropos 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH 2, 2.9 V6
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 1494
Skąd: Ustroń

Wysłany: 2015-01-11, 17:57   

Jeśli coś Ci piszczy to koniecznie sprawdź koło pasowe - ja wymieniłem pasek, napinacz z rolką i ramieniem i c***a dało. Za to po wymianie koła pasowego cisza jak makiem zasiał :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo