Zaawansowane szukanie.

Działanie AC w klimatroniku
Autor Wiadomość
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1711
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2013-11-27, 21:42   

Podłoga cała zrobiona zaraz po kupnie . Wszystko zakonserwowane i osuszone . Osuszone od wewnętrznej strony bo było trochę mokro.
_________________
You Brought Two Too Many .
Ostatnio zmieniony przez SURU 2013-11-27, 21:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pawcio126 
Forumowicz


Safrane: 1999 Ph. II 2.0
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 58
Skąd: Głowno

Wysłany: 2013-11-27, 22:09   

Filtr kabinowy wymień sobie już może ;)

Wymieniałes kiedyś?:D
 
 
 
jazzzy 
Klubowicz


Safrane: 1997, phII, 2.5 PB, ASB, Initiale Paris full wypas
Dołączył: 29 Mar 2012
Posty: 425
Skąd: Kraków

Wysłany: 2013-11-28, 19:53   

u mnie AC wlacza sie chyba tylko i wylacznie na obiegu wewnetrznym
 
 
Atropos 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH 2, 2.9 V6
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 1472
Skąd: Ustroń

Wysłany: 2013-11-28, 23:48   

U mnie się nie wylacza samoistnie, za to dziś dwa razy sama się włączyła ;) odpalalem auto, włączyła się i po kilku sekundach się wyłączyła. Z obiegiem wewnętrznym się włącza.

Nie da się samemu ustawić nawiewu jednocześnie na górę i dół?
 
 
patrys4891 
Organizator zlotu



Safrane: 99 phII 2,9 V6 24V manual
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3466
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2013-11-29, 09:17   

no właśnie mi też brakuje tej funkcji żeby ustawić samemu nawiew na więcej niż jeden kierunek i ja osobiście nie znalazłem sposobu. Obejściem jakie stosuję to włączenie auto, i jak się ustawi na górę i dół to wyłączam auto i manewruję sam.
_________________
:)
 
 
 
Atropos 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH 2, 2.9 V6
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 1472
Skąd: Ustroń

Wysłany: 2013-11-29, 11:36   

no ale w ustawieniu auto nawiew włącza się na szyby i na nogi, a nie na twarz i nogi - tego mi w szafie brakuje
 
 
pawcio126 
Forumowicz


Safrane: 1999 Ph. II 2.0
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 58
Skąd: Głowno

Wysłany: 2013-12-02, 17:30   

Jak to nie? Jak klikam Auto, to leci na twarz i nogi....
 
 
 
Atropos 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH 2, 2.9 V6
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 1472
Skąd: Ustroń

Wysłany: 2013-12-02, 18:38   

Gdy włączasz auto to leci na nogi i na szyby - włącz sobie manualnie nawiew na twarz i obserwuj wyświetlacz. Zauważysz różnicę w kierunkach.
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5618
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2013-12-02, 18:51   

Panowie - obydwaj macie rację. Jak sama nazwa mówi - AUTO - dopasowuje się do aktualnych potrzeb. Czyli może być na zmianę, zresztą od tego są czujniki które maja za zadanie wykrywać i ustawiać.
Można próbować słoneczko, ale ono działa chyba tylko powyżej jakiejś temp, dosyć wysokiej - bo to jest od nasłonecznienia, uruchamia (otwiera) wszystkie nawiewy.
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
pawcio126 
Forumowicz


Safrane: 1999 Ph. II 2.0
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 58
Skąd: Głowno

Wysłany: 2013-12-08, 13:19   

No właśnie, ostatnio zastanawiałem się po co jest to słoneczko ;D
 
 
 
Kempisio 
Forumowicz



Safrane: '99 2.2dT RXE E3
Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sk-ce

Wysłany: 2014-04-06, 13:39   

witam
u mnie w 2.2dT też parowało i to mocno, tak że jak jechałem jakieś 60km (odległość) na zewnątrz -15' a w aucie szron na szybach (2 i pół osoby w aucie) wyglądaliśmy jak w saunie (tzn szron od środka na 2mm). Szyba przednia nie parowała bo miałem włączone odszranianie. Przyczyny 2 - jedna cała chłodnica klimy usyfiona, brak filtra kabinowego i przejściówki by go założyć, druga przeciek nad pedałami wewnątrz auta z dwururki obok czujnika temp. płynu, dodam że czujnik też szwankował) Po kolei wymieniłem dwururkę i założyłem używany czujnik. Niestety przy rozebraniu całego auta mechanicy nie wymyli chłodnicy klimy i musiałem to robić ręcznie przez otwór dmuchawy. Założyłem filtr kapinowy tzn zmodyfikowałem najtańszy wkład od passata - rozciąłem na pół i zamontowałem w kratkę - bo nie mam przejściówki - koszt przejściówki gdzieś ok 100zł) Połówka filtra da się ładnie wcisnąć w kratkę.
Minął rok i znów widzę że z dwururki (łączenie nad pedałami) zaczyna sączyć się płyn - ręce mi już opadają. Myślałem że to korek od zbiornika wyrównawczego - był tak stary że się nie odpowietrzał - wymieniłem na nowy. Nadal się sączy płyn do środka auta - a pracy i kosztów żeby się tam się dostać ... szkoda słów. Pozdrawiam
Z nowych spraw w tym roku to dwumas i sprzegło i poducha silnika górna 2000zł + 200zł + robocizna. Została cieknąca maglownica ;)
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1711
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2015-05-31, 20:14   

Mam pytanie jak zdjąć czujnik temp . płynu który daje informację do climatronika . Czujnik ten znajduje się nad gejami w rurce idącej do nagrzewnicy . Czy muszę spuszczać płyn bo myślę ,że chyba nie . Wydaje mi się ,że coś tam może polecieć z nagrzewnicy . Chyba ,że ustawię na słabe grzanie to wtedy poleci mniej ? Czy czujnik jest na gwint czy na zatrzask a może oring ? Trzymają go dwie małe śrubki . Czy jest dostępny ? Mam taki mały problem od niedawna . Gorące powietrze leci tylko jak wezmę na max . Gdy ustawię 19,20,21,22,23 itd to leci letnie .
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
patrys4891 
Organizator zlotu



Safrane: 99 phII 2,9 V6 24V manual
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3466
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2015-05-31, 22:41   

rysio123 napisał/a:
zdjąć czujnik temp . płynu który daje informację do climatronika

odkręcić dwie śrubki i wyciągnać

rysio123 napisał/a:
Czy muszę spuszczać płyn

nie, zleci nie duzo płynu około szklanki.

rysio123 napisał/a:
Chyba ,że ustawię na słabe grzanie to wtedy poleci mniej ?

nie ma to znaczenia

rysio123 napisał/a:
Czy czujnik jest na gwint czy na zatrzask a może oring ?

na oring. jak odkręcisz śrubkit o powinien wyjść

rysio123 napisał/a:
Mam taki mały problem od niedawna . Gorące powietrze leci tylko jak wezmę na max . Gdy ustawię 19,20,21,22,23 itd to leci letnie .


test climatronica co pokazuje?
_________________
:)
 
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1711
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2015-06-02, 14:25   

Jak zwykle ten sam błąd co prawie w każdej Safi. Czujnik płynu w w rurkach idących nagrzewnicy , dający sygnał do kompa klimatronica . Wie może ktoś ile powinna wynosić oporność zdrowego czujnika? Na zimnym i na ciepłym ?
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5618
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2015-06-02, 15:23   

Tematy poruszane MILION razy na tym forum, wystarczy trochę poszukać.
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1711
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2015-06-02, 16:10   

OK, znalazłem . temp. pokojowa 1000-1200 omów , 90 st powinien wskazywać 100-200 omów.

Ej ale kucze , pokojowa ... mam auto trzymać w pokoju :szok: :wstyd: :cwaniak:
_________________
You Brought Two Too Many .
Ostatnio zmieniony przez SURU 2015-06-02, 16:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
patrys4891 
Organizator zlotu



Safrane: 99 phII 2,9 V6 24V manual
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3466
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2015-06-02, 19:29   

może być w kuchni, ale piszą pokojowa, bo kuchenna dziwnie by brzmiało.
_________________
:)
 
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1711
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2015-06-02, 19:35   

O matkoooooo ! No to robimy wjazd na chatę :hyhy:
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
jazzzy 
Klubowicz


Safrane: 1997, phII, 2.5 PB, ASB, Initiale Paris full wypas
Dołączył: 29 Mar 2012
Posty: 425
Skąd: Kraków

Wysłany: 2015-06-29, 19:56   

koledzy jak sie zmienia wyswietlanie ze stopni F na C ?
 
 
henry71
[Usunięty]


Wysłany: 2015-06-29, 20:35   

wcisnąć mały przycisk przy wentylatorku klimatronika :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo