Zaawansowane szukanie.

Pierwsza Szafka i od razu Bi-Turbo :)
Autor Wiadomość
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-03-23, 08:38   

Nie dopasujesz wieży do NAVI .
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-03-23, 14:30   

No to słabo , ale z drugiej strony. :P
Wkurza mnie jednak fakt że juz na moim starym wyświetlaczu, gdzie z prawej pokazuje temp i godz już nic nie widać i nie jest to wina podświetlenia ...
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-03-23, 16:45   

Dopasujesz bez problemu inny ... z RDSem :)
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-03-23, 20:26   

Czyli rozumiem że to będzie współdziałało z navi :) A wiecie czy jest jakas znacząca różnica w jakośći dżwięku , mocy itp między wieżą a tym zwykłym radyjkiem ? ( o wyglądzie nie wspomne że wieża wygląda kozacko :)

Znalazłem taki "smaczek "we folii , nieużywany pod fotelem :)

Włączyłem sobie "tryb serwisowy" czy jak to się zowie i wyszedł mi taki błąd ( po prawej na wyswietlaczu/liczniku to niby d ) Wiecie co oznacz ten błąd ? A to po lewej to rozumiem temp silnika ??
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-03-23, 21:21   

http://www.renaultsafrane.eu/viewtopic.php?p=183


reszta to tak jak piszesz ... tu już navi zadziała ale ja proponuję zakupić wyświetlacz z rdsem na olx są za grosze i będzie wieża z wyświetlaczem a navi to z koma lub dobrego tom toma :P
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-03-23, 21:55   

Co do navi to ja wiem że to bajer i to oryginalny , bo z prayktycznością to nie ma nic wspólnego :P
Ale nadal nie kumam za bardzo o co kaman z tym wyświetlaczem ( oryginał jakis inny czy zamiennik ??)
Dzięki za podpowiedż i linka z błędami, coś pamiętałem z tego jak jeszcze miałem Lagunę 1 :) :P :P
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-05-10, 10:11   

Ostrzenie temat z navi. Podłączyłem radio Alpine pod fabryczna navi ale za cholerę nie mogę wprowadzić kodu do radia. Ani z radia ani z pilota. Kod mryga na wyświetlaczu i nic . Próbowałem na wiele sposobów. Kilka fotek poniżej
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-05-10, 10:52   

Foty ;
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-05-10, 11:27   

A jak wprowadzałeś kod ? W PH2 jest specyficzny system rozkodowania .
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 455
Skąd: Legnica

Wysłany: 2018-05-10, 13:11   

A nie wprowadza się kodu pilotem pod kierownicą?
_________________

 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-05-10, 14:08   

No własnie o to chodzi że radio jest podpięte , navi go widzi bo w momencie podpięcia kostki do radia pojawiają się na wyświetlaczu 4 zera ( pierwsze miga ) ale ani radio ani pilot nie reaguje na nic( czy to wpisywanie pilotem , wiem o co kaman i jak czy z panela radia , guzikami 1,2,3,4 ) Nic.
Wyprowadzone mam kable pod wieże Philips i pod Alpine . Prezpinałem kable na rózne sposoby i nic.
Chodzi mi o to czy nie ma jakiejś innej kombinacji wprowadzania kodu niż w tym przypadku.
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-05-10, 15:32   

Kod masz zapewne 4 cyfrowy. Jedynką na radiu klikasz pierwszą wartość dwójka na radiu drugą cyfrę itd . Po wstukaniu kodu 5 zatwierdzasz. :) czyli jeśli kod masz 2356 to 1 na radiu klikasz 2 razy dwójka 3 razy itd.
_________________
You Brought Two Too Many .
Ostatnio zmieniony przez SURU 2018-05-10, 19:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-05-10, 22:04   

Tak , ok to wiem, mam 3 renie :P
Chodzi o to że jak na foto : włączam zapłon, navi się uruchamia radio też i na wyświetlaczu od nawigacji pojawiają się cztery zera z czego pierwsze mruga ale ani pilot ani radio z klawiszy od 1 do 4 nie reaguje na "polecenia ".
Na pewno jest połączenie radia z navi , bo jak odłączyłem jedną wtyczkę z radia to "te zera" z wyświetlacza zniknęły.
Nie wiem może tak jak pisałem , w tym przypadku jest inna kombinacja/sposób wpisania kodu ( navi plus alpine ) ???
Czy może ktoś wie która wtyczka ( lub kabel jest powiązana z pilotem ) ???
Ale to by z radia dało się wpisać ??
Już naprawdę zgłupiałem :[
Pół dnia dziś to przerabiałem :| :[
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-05-11, 07:20   

Czy to jest Alpine ? Jeśłi tak to cyfry zmieniasz rolką w pilocie a do następnej przechodzisz górnym przyciskiem też w pilocie .
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-05-11, 09:25   

Tak to jest Alpine. Niestety pilot też nie reaguje.
Wiecie która wtyczka jest od pilota ? Pierwsza jest od zasilania głównego, druga bodajże od głośników , a trzecia nad nimi od pilota? czy od zmieniarki , bo mam dwie wyprowadzone ( biała i czarna , obydwie tam pasują/wchodzą ) czy pilot jest podłączony/ wczepiony w inną kostkę.
Podkreślam że pilot jest sprawny w 100% bo pod wieżą Philips smiga
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1809
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-05-11, 09:48   

Może za słabo w gniazdo w radiu wciśnięty .
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
lesiu11 
Klubowicz



Safrane: 2000, PH2, 2.9 V6 24V, manual
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 455
Skąd: Legnica

Wysłany: 2018-05-12, 12:15   

Czerwona wtyczka wciskana do komputera nawigacji z tego co kojarze

Do wiezy jest inny pilot niz do navi. W sensie ten sam ale inna ma wtyczka
_________________

 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-06-13, 11:57   

Witam .
Zabrałem się za naprawę przedniego zderzaka ( juz kiedyś był klejony ale się odnowiło ) oraz malowanie tylnej klapy. Wszystko zdemontowane , przygotowane itp ale okazuję się że nikt nie chce mi się podjąć naprawy/klejenia zderzaka bo jest bodajże z "polyuretanu" czy jakoś tak.
Ma ktoś może namiary do kogoś z okolic Radom, warszawa lub Lublin . Dalej jak 100km wolałbym się nie wypuszczać ale jeśli mnie to życie zmusi ...
 
 
pemek 
Forumowicz
Pemek


Safrane: 1998, 2.5 Automat, RXT
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 268
Skąd: Rzeszów

Wysłany: 2018-06-13, 15:49   

Weź zrób odlew zderzaka z biturbi, będziesz bogaty, sam bym taki zderzak przytulił nawet za grube pieniądze :hyhy:
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 66
Skąd: Ryki

Wysłany: 2019-01-01, 17:46   

Witam.
Dawno mnie tu nie było , ale..
Na początku Wszystkiego najlepszego w nowym 2019r .
A jak chodzi o moją "Niunię":)
Po tym jak rzuciła paleni ( czujnik położenia wału był winny ) , naprawie peknietego zderzaka, malowaniu tylnej klapy pod blendą moja niunia ok wrzesnia znów szczeliła focha .
3 tygodnie stała sobie w garażu, podchodzę a tu nic , kręci , kręci i nic

Po prawie 3 miesięcznym postoju u zaufanego mechanika ( Pan Mariusz F . z Radomia ) doszedł do wniosku że ;
- padł rozrusznik i mógł , podkreślam mógł dawać jakis impuls elektryczny , zakłucjąc to i owo
-padł palec rozdzielacza i albo dawał słabą iskrę lub wcale
A podobno jest jeszcze jakis myk w nim że niby jest jakis nietypowy ( cos w nim jest zatopione ) że po rozgrzaniu nie dawał wcale iskry.

Auto śmiga aż miło . W najbliższym czasie muszę zrobić ten nieszczęsny fotel kierowcy ( przerobic na pompowany) i powalczyć z nawigacja i radiem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo