Zaawansowane szukanie.

Nie odpala czasem. Czyżby pompka paliwa.
Autor Wiadomość
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 30
Skąd: Ryki

Wysłany: 2017-10-12, 19:54   Nie odpala czasem. Czyżby pompka paliwa.

Witam.
Jak w temacie . W tym tyg powiedzmy na 50 odpaleń moja niunia zrobiła mi psikusa 3 razy:
otóż przekręcam kluczyk, kręcę i kręcę i nic. Napewno nie immo bo zamykam/otwieram i to samo. Otwieram maskę, daję jej lekko wspomagacza ( plak ) i odpala ale coś lekko nie chodzi tak na 100%. Do garażu, klema zdjęta na ok 3h i jest ok. Następne dwa psikusy podobnie, nie odpala no to plak i bzyka ale już normalnie na 100% i po zgaszeniu odpala też normalnie bez konieczności "resetu" .
Kolega podpowiadał że to może pompka paliwa już "kucać " ale z racji że może jeszcze nie znam dobrze auta, a przy włączaniu zapłonu nie słyszę pompki bo wtedy się ustwia zawias i zagłusza :)
Czytałem że pompka jest jak do zwykłej V-ki i znajduję się w bagażniku lewea strona za boczkiem? Czy się mylę??
Ktos coś miał podobnie?
Pozdro
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 30
Skąd: Ryki

Wysłany: 2017-12-07, 11:53   

Witam.
Jaka w temacie ponownie zapytanie :)
Sprawdziłem pompkę-działa a więc nie ma sensu wymiany ( nowa podobno ta sama co do zwykłej V-ki 200-250zł , w serwisie z całym koszem 1070zł :) . Elektronik może zabierze sie za to w najbliższym czasie ale jesli problem nie wystepuję w danym momencie to szukanie po omacku.
Była myśl że to może czujnik temp. silnika tym bardziej że na zimnym odpala a na ciepły nie zawsze ale...
Jakieś pomysły , sugestie ??
Pozdro
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1711
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2017-12-07, 12:14   

Jeśli na ciepłym nie odpala to sprawdź jeszcze czujnik położenia wału :]
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5618
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2017-12-07, 15:29   

Wymień 3 przekaźniki pod ecu (w tej samej obudowie) przy prawej lampie i podziękuj jak zadziała.
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 30
Skąd: Ryki

Wysłany: 2017-12-07, 22:38   

sprawdze najpierw te przekazniki.
a jak zadziała to nawet dobrego whiskacza postawie :)
 
 
artho 
Forumowicz


Safrane: ph2 2.5 20V 2000, ph1 2.0 8V 93 (dawniej)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 787
Skąd: Kraków

Wysłany: 2017-12-08, 08:52   

No a u mnie tak było i finalnie okazało się, że pompa. Na początku tylko "z rzadka" nie pompowała, potem coraz częściej w końcu - wcale.

Pompa niedroga, po 20 latach pracy należy się jej odpoczynek.. ;)
 
 
jakubsz 
Forumowicz



Safrane: I, phII
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 3
Skąd: śląsk

Wysłany: 2017-12-14, 10:37   

Koziolek2222 napisał/a:
sprawdze najpierw te przekazniki.
a jak zadziała to nawet dobrego whiskacza postawie :)


I jak, zadziałało?
_________________
http://automotormarket.pl/
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 30
Skąd: Ryki

Wysłany: 2017-12-29, 16:57   

A jak na" złość" ostatnio pyka od razu. Co prawda jezdzę tym autem 2,3 razy w miesiącu z racji wyjazdów do pracy ale w styczniu kolega ma wolne miesiąc czasu, obiecał wziąść auto i po trochu jeżdzić :) może coś wyjdzie :) ( cóż za dobroć z jego strony, weżmie auto i będzie testował :)
 
 
Jacek957 
Klubowicz



Safrane: 1995 V6 3,0 RT Allrad Zmodyfikowana do Baccary(bez pneumatyki)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 1662
Skąd: Legnica

Wysłany: 2017-12-29, 19:54   

To naprawdę wielkie poświęcenie z jego strony.No bo kto by chciał potestować Biti? :kwasny:
No jaaaaaa :hyhy:
_________________

 
 
 
Koziolek2222 
Forumowicz


Safrane: 1995r. 3.0V6 Bi-turbo RXE
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 30
Skąd: Ryki

Wysłany: 2018-01-03, 17:05   

Daroot napisał/a:
Wymień 3 przekaźniki pod ecu (w tej samej obudowie) przy prawej lampie i podziękuj jak zadziała.


pod ecu nic żadnych przekazników nie widzialem??
Chyba ze jestem jak kret slepy.
te przy akumulatorze ok jak na foto czy gdzies są głębiej zakopane :[
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5618
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2018-01-03, 19:45   

Są przy ecu :)
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
Jacek957 
Klubowicz



Safrane: 1995 V6 3,0 RT Allrad Zmodyfikowana do Baccary(bez pneumatyki)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 1662
Skąd: Legnica

Wysłany: 2018-01-03, 22:25   

Jak Darot napisał,pod ECU,przy PRAWEJ lampie ;)
_________________

 
 
 
Daroot 
Organizator zlotu
Daroot Garage



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 5618
Skąd: Iława / Olsztyn

Wysłany: 2018-01-04, 08:07   

Żeby sprecyzować - trzeba otworzyć tą czarną obudowę :)
_________________
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo