Safrane: 1992, 3.0
Wysłany: 2010-03-10, 08:42 Rozładowany akumulator - zamknięte auto
Witam!
Proszę Was o pomoc. mianowicie wyjąłem akumulator z auta, zamek sie zamknął a drzwi nie da sie otworzyc kluczykiem. co robic? probowalem otwierac juz wszystkie drzwi nie dziala nie popycha zamka. jak dostac sie do auta?
Napisz jaki masz silnik?logiczne że maska zamknieta bo nie było by tego postu
Położ sie pod podniesionym wczesniej autem plus na rozrusznik minus na nadwozie byle gdzie na silnik możesz dać.Druga osoba z pilota otwiera auto.
_________________ Safrane Biturbo
Ostatnio zmieniony przez dareczek730 2010-03-10, 10:19, w całości zmieniany 1 raz
Safrane: 1993 PH1 3,0, Allrad & 1996 PH1 2.2 Si RT
Wysłany: 2010-03-10, 10:57
no to napięcia na rozrusznik tak łatwo nie przyłoży, bo jest zabudowany osłoną termiczną, bagnetem i paroma innymi badziewiami, które będzie ciężko od podwozia odkręcić. Swoja drogą próbowałeś wejść przez bagażnik? Ten zamek, ze względu na inna konstrukcję raczej się nie psuje i działa:)
_________________ Mniej lub bardziej szczęśliwy posiadacz Safrane Allrad
Nie da Ci tak w dupe ani żona,ani matka, tylko renatka ;/
Może spróbuj zrobić coś na kształt tego co w filmiku. Wydaje mi się, że da się to skonstruować ze sprzętu starszej generacji służącego do pomiaru ciśnienia ;]
Safrane: 1993 PH1 3,0, Allrad & 1996 PH1 2.2 Si RT
Wysłany: 2010-03-10, 12:16
ewentualnie możesz spróbować jak Franz w PSY 2, piłką tenisową. A poważnie mówiąc najłatwiej będzie podpiąć napięcie na kabel zasilający rozrusznik, jest na poprowadzony na wierzchu przy rozruszniku od strony kierowcy trzyma go taka charakterystyczna obejma, przykręcona tuż nad osłoną termiczną rozrusznika.
_________________ Mniej lub bardziej szczęśliwy posiadacz Safrane Allrad
Nie da Ci tak w dupe ani żona,ani matka, tylko renatka ;/
Ostatnio zmieniony przez Roadrunner 2010-03-10, 12:17, w całości zmieniany 1 raz
Safrane: ph II, G8T 2.2 dt '98
Wysłany: 2010-03-10, 15:59
marceldream napisał/a:
Najprościej!
1) Postaraj się wyjąć, lewy kierunkowskaz.
2) poszukaj linki od maski i ją pociągnij. W ten sposób otworzysz maskę
3) włóż akumulator i...
WŁALA!!
W sumie nie ma z tym większego problemu - musisz tylko mieć ok 30-50 cm twardego druta z załamanym o 90 stopni końcem i wciskasz pod maskę mniej więcej w połowie szerokości lampy - dużo cierpliwości życzę.
Gdzieś na forum był dokładny opis - z niego korzystałem.
_________________ Pozdrawiam
Sanki są w zimę, rower jest w lato,
Mama to nie jest to samo co Tato...
U mnie jak - przerobiłem to parę razy jak padał mi akumulator w Szafce (nie wiem czy u innych też tak można, też mam zdechłe wkładki pasażer/kierowca) - otwieram kluczykiem tylną maskę , ściągam półeczki i hop do środka
Safrane: 2.2dT
Wysłany: 2010-03-12, 19:30
Pamiętam, że w PH1 miałem założony niefabryczny alarm. Po każdym zewrzeniu klem na akumulatorze centralny zamykał lub otwierał zamki . Jak mi kiedyś padła bateria w kluczyku to od spodu pociągnąłem za linkę maski, potem zdjąłem, założyłem klemy i otwarty.
_________________ Safrane 2.2dT 99" zielona perła w skórze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum