Jak ruszam powoli z miejsca cała kabina się trzęsie na dwójce jest podobnie jak się rozpędzę to jest oki... taki dziwny objaw. co robiłem?
Dałem zrywa do przodu i troszeczkę do tyłu.... co mogło nawalić... wdzięczny będę za szybką pomoc.
Safrane: ph II, G8T 2.2 dt '98
Wysłany: 2010-03-09, 21:35
Bogumił, a Ty nie masz przypadkiem automatu?
Pamiętam, w BMW miałem podobne objawy gdy konwerter zaczął dawać znać o sobie, do tego dość mocno szarpało przy zmianie biegów z 1 na 2 i 2 na 3 (skrzynia tam była 5HP18) W tym przypadku niestety nie wróży to nic dobrego ani taniego.
Miejmy nadzieję, że Henry ma rację...
_________________ Pozdrawiam
Sanki są w zimę, rower jest w lato,
Mama to nie jest to samo co Tato...
Proponuję sprawdzić czy nie jest to półoś. Jeśli "terkocze" w którymś przednim kole przy skręcie i szarpie budą przy dodawaniu gazu.
Na jałowym biegu też tak trzęsie budą? Jeśli nie to na 90% półoś.
Jeśli tak to może być jeszcze poduszka pod silnikiem.
Powodzenia.
Safrane: peugeot 607 v6 3.0 kupa smieci z safrane kiedys quadra i biturbo
Wysłany: 2010-03-11, 22:00
ja obstawiam poduszki silnika, konwenter tez moze byc ale on przy dohamowaniu jak zdejmuje momet ze skrzyni najwiecej drga, przy rozpedzaniu mniej natomiast przy dohamowiu strasznie trzepie jak jest umierajacy ale najczesciej poduszki leca
_________________ masz pytania co do swojego safrane napisz ja juz przeszedłem wszytskie usterki mam cześći
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum